Shop

De trappisten maken en verkopen producten waarmee ze kunnen instaan voor hun eigen bestaan en de goede doelen die ze steunen.

Hier vind je een selectie van producten. Voor de bieren en nog veel meer producten van de trappisten en trappistinnen  verwijzen we graag naar De Kloostergang in Aarschot telkens open van donderdag tot maandag.

Graanmosterd Novy Dvur

Een uniek product: De monniken van Novy-Dvur hebben originele mosterdrecepten ontwikkeld en geproduceerd. De graanmosterd bevat honing, azijn, wijn van Moravie en een overheerlijke kruidenmengeling. Verkrijgbaar in potjes van 195g. Abdij van Novy-Dvur, Tsjechië

Selection des Trappistes - Blanc - 75cl

witte wijn uit Frankrijk, geselecteerd door de trappistenabdij Tegelen - Echt. Wijnstekerij Uelingsheide heeft al een lange historie. In 1898 begonnen de Trappisten die zich op de Uelingsheide bij Tegelen hadden gevestigd, een handel in miswijn. Gaandeweg werd het assortiment sterk uitgebreid met andere wijnen. Deze witte wijn is geselecteerd door de trappistenabdij Tegelen- Echt. De wijn bevat 60% Chardonnay en 40% Marsanne. Deze komt uit het Pays d'Oc gebied; Pays d'Oc IGP (Indication Géographique Protégéé) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France.

Para El Refectorio - Rood - 75cl

Rode wijn uit een Spaanse trappistenabdij gelegen in Carcastillo. De cisterciënzer monniken maken al meer dan 900 jaar wijn in La Oliva, gelegen in Carcastillo, een klein dorpje in het zuiden van Navarra. Tegenwoordig is het het enige klooster van Spanje waar de monniken de eigenaars van het wijnhuis zijn en ze produceren hun eigen wijn. Wine for the Refectory is een wijn gemaakt met Garnacha, inheems in het gebied. Het komt van hun jongste wijngaarden van deze variëteit. De wijn heeft 6 maanden rijping in gebruikte Franse eiken vaten. Het is een zeer frisse wijn met een fruitig gemarkeerd karakter, een aangename zoetheid in de mond en doordrinkbaar.

Eishampoo met goudsbloem

Eieren hebben een zuurtegraad (PH-waarde) die aanleunt bij de natuurlijke zuurtegraad van de hoofdhuid en bezitten een hoog gehalte aan voedende stoffen zoals eiwitten, aminozuren, vetzuren en de vitamines B8 en B11. Eishampoo zorgt hierdoor voor volume en glans voor het haar en voor het herstel van het natuurlijke vetevenwicht in het haar. Het origineel recept voor eishampoo werd verrijkt met goudsbloem. Deze plant komt bijna in alle abdijtuinen voor. Goudsbloem wordt immers al eeuwenlang gebruikt in tincturen en zalfjes omwille zijn ontstekingswerkende, wondhelende, verzachtende en huidherstellende eigenschappen. TRAPP. eishampoo met goudsbloem combineert de voedende eigenschappen van eieren met de heilzame effecten van goudsbloem. Het resultaat is een zachte, fluwelen shampoo die tegelijk het haar en de hoofdhuid voedt en versterkt. Verkrijgbaar in flesjes van 250ml. Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth (Brecht), België

Trappistenbiershampoo

In de Kempische trappistenabdijen schuimt het! De zusters van Brecht maken zeepproducten en de paters van Westmalle trappistenbier. De Westmalle Dubbel, gebrouwen op amper 5 kilometer van de abdij van Brecht, werd toegevoegd aan een kwaliteitsshampoo van de zusters trappistinnen en zo werd de TRAPP. trappistenbiershampoo ontwikkeld. Bier bezit bestanddelen die gunstig zijn voor de gezondheid, voor de huid en voor het haar. De polyfenolen van het bier beschermen algemeen tegen veroudering en hebben een antibacteriële werking. Ook de vitaminen, oligo-elementen en mineralen... hebben positieve effecten voor het hoofdhaar en de huid.De trappistenbiershampoo is een zachte en weldadige shampoo voor elk haartype met een bescheiden zoet geurtje.Verkrijgbaar in flesjes van 330ml.Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth (Brecht), België

Bio Appelsap

Het landbouwbedrijf is hun belangrijkste bron van bestaan en levert het grootste deel van hun inkomsten. Abdij Lilbosch beheert een domein van ongeveer 150 hectares. Akkerbouw is de hoofdpoot van hun landbouwbedrijf. Op ongeveer 90 hectares telen zij gewassen als granen, suikerbieten, koolzaad en korrelmaïs. Circa 35 hectares zijn grasland: weidegrond voor hun kloostervarkens (Livar) en zoogkoeien, en hooilanden. In hun ommuurd moestuin en boomgaard delen zij groenten voor eigen gebruik en kleinfruit zoals appels. Hiervan maken zij overheerlijke bio appelsap. Abdij Lilbosch-Echt, Nederland.

De heilzame werking van de verschillende bijenproducten zijn genoegzaam bekend. Hier een selectie van onze Belgische partner. Deze hebben we in het verleden op de kerstmarkten in Zemst aangeboden en hadden een grote bijval.

Lentehoning 500gr

Aardbeienconfituur

Ambachtelijk product, gemaakt door Het Imkershuis Van Ongeval bvba

Bosvruchtenconfituur

Ambachtelijk product, gemaakt door Het Imkershuis Van Ongeval bvba.

Knijpfles Acacia 500gr

Dennenhoning 500gr 

VZW Windkracht Zemst

Grensstraat 51, 1981 Hofstade
Ondernemingsnummer: 0696.807.121
Rekeningnummer: BE40 7360 4791 7963
info@windkrachtzemst.be